Advarsel Opplysning: Fisketid AS har fra 12.12.2013 bestemt å avvikle driften. Fisketid.no vil foresette og fungere som en fiskeutstyrsportal. Ønsker du å annonsere med din butikk her, ta kontakt med Fishmore på post@fishmore.no
sjakkbrett chessboard

Lagerstatus: Utsolgt, ventes inn Utsolgt, ventes inn: 04/03/2018 (ubekreftet)
Varenummer: sjakk1
Hjemmeside:
http://www.fisketid.no/index.php

Tips en venn
Legg til produkt omtale
Hold meg oppdatert


Produktspesifikasjon:
sjakkbrett chessboard
Andre produkter fra Fisketid
sjakkbrett chessboard
Kr.399,00 Tomt på lager


Sjakkbrett, chessboard for alle!

Sjakk er et brettspill for to spillere. Målet for hver spiller er å sette motstanderens konge «under angrep» på en slik måte at motstanderen ikke har noe lovlig trekk. Kongen er da «sjakk matt». Sjakk er et av verdens mest populære spill og det er anslått at over 600 mill. mennesker spiller sjakk på verdensbasis.

Sjakk spilles på et kvadratisk sjakkbrett med 64 felter som er vekselvis lyse og mørke. Ved partiets begynnelse har den ene spilleren 16 lyse brikker, mens den andre har 16 mørke brikker. Spilleren med de hvite brikkene starter partiet, deretter veksler motstanderne på å utføre trekk. I tillegg til ved «sjakk matt», kan spillet bli vunnet ved at den ene spilleren gir opp. Et parti kan også ende med «remis» (uavgjort) på flere måter. Sjakkspillet deles gjerne inn i tre faser: åpning, midtspill og sluttspill. Selve spilleregler i sjakk er relativt enkle, men sjakk gir rom for svært avansert taktikk og strategi.
Sjakk antas å ha oppstått i Asia før år 600. Nøyaktig hvor er usikkert, men mulige steder er Kina, India og Persia. Sjakk kom via araberne til Europa, og dagens spilleregler antas å ha oppstått i Spania på slutten av 1400-tallet. På 1800-tallet ble sjakk som konkurranseform utviklet, og Wilhelm Steinitz ble den første verdensmester i 1886.

Etter andre verdenskrig har sjakk blitt dominert av spillere fra Øst-Europa og det tidligere Sovjetunionen, som Mikhail Botvinnik, Vasilij Smyslov, Mikhail Tal, Tigran Petrosian, Boris Spasskij, Anatolij Karpov, Garri Kasparov, Vladimir Kramnik og Veselin Topalov fra Bulgaria. Spillere som har utfordret det øst-europeiske hegemoniet er bl.a. Bobby Fischer fra USA, regjerende verdensmester Viswanathan Anand fra India og Magnus Carlsen fra Norge.

Fra 1950-tallet har datamaskiner blitt programmert til å kunne spille sjakk. Sjakkprogrammene har blitt stadig sterkere, og i 1997 ble Deep Blue den første maskinen som slo en regjerende verdensmester i sjakk i en match over flere partier. I dag finnes det sjakkprogram som er vesentlig sterkere enn verdens beste sjakkspillere.

Vi har sjakkbrett i forskjellige utførelser og prisklasser. vi fører alt fra billige sjakk brett til mer eksklusive dyrere modeller.

Kilde Wikipedia for mer info om sjakkspill klikk her

Fisketid AS
Vittenbergveien 18,
1472 FJELLHAMAR
Org.nr: No 993569526MVA
Telefon: 455 11 155
Faks: 640 00 334
E-post: post@fisketid.no
 GeoTrust - SSL VISA - Norge VISA - 3D Mastercard - Norge Secure - Code Posten Twitter
Copyright (C) 2009 Fisketid AS - Powered by Dalen Gruppen AS søndag 18 februar, 2018