Advarsel Opplysning: Fisketid AS har fra 12.12.2013 bestemt å avvikle driften. Fisketid.no vil foresette og fungere som en fiskeutstyrsportal. Ønsker du å annonsere med din butikk her, ta kontakt med Fishmore på post@fishmore.no
Fiskeutstyr fra Shimano, fiskestenger og fiskesneller

Lagerstatus: Utsolgt, ventes inn Utsolgt, ventes inn: 02/02/2018 (ubekreftet)
Varenummer: shimanoinfo
Hjemmeside:
http://www.elbe.no/fisk

Tips en venn
Legg til produkt omtale
Hold meg oppdatert


Produktspesifikasjon:
Fiskeutstyr fra Shimano, fiskestenger og fiskesneller
Andre produkter fra Shimano
Fiskeutstyr fra Shimano, fiskestenger og fiskesneller
Kr.0,00 Tomt på lager


Shimano fiskestenger og fiskesneller markedsføres og selges under Normark Norway AS. Normark Norway er det nye navnet til Elbe Normark.

Shimano stenger og sneller kan med god margin få tittelen verdens beste fiskestang og snelle. Dette er høykvalitet fra bunn til topp og alle komponenter i stang og snelle er av meget høy kvalitet. Shimano stiller helt i toppen når det gjelder stort utvalg og kvalitet. lenger ned på denne siden kan du lese litt om shimano fiskeutstyr. God appetitt!

Shimano fiskesneller:

Fiskesnellas oppgaver er varierende, alt etter hva slags fiske som utøves. Under noen typer fiske fungerer snella nesten utelukkende som oppbevaringsplass for fiskesenen, mens andre fiskeformer krever kraftige bremsesystem for å få opp fangst fra store dyp. Andre fiskemetoder igjen krever at senen under kastet nesten friksjonsfritt løper av spolen.

Under innsveivingen gjelder det at vibrasjonene fra drivverk og rotor er minimalisert, og at senen legges så jevnt som mulig på spolen. I tillegg er det en nødvendighet at materialene som snella er fremstilt av tåler de mekaniske belastninger som oppstår under innsveivingen og at de er vær- og saltvannsbestandige. Dermed er det duket for vidt forskjellige grunnprinsipper for konstruksjon av sneller beregnet for sportsfiske. Vi snakker selvsagt om snellene fra SHIMANO! Og mange av snellene er selvsagt stadig testvinnere!

Alle våre Shimano-sneller finner du i menyen til venstre.

Snellene deles inn i forskjellige kategorier:

Åpne haspelsneller
Den vanligste typen snelle for de fleste sportsfiskere i Norge. Dagens modeller har gode egenskaper både med hensyn til kast, innsveiving og kjøring av fisk. Dette kombinert med stor driftssikkerhet og enkelt vedlikehold gjør haspelsneller til førstevalget for de fleste som fisker med sluk, wobbler eller agn fra land. Senen ligger åpent rundt en spole som står 90° på stangas lengderetning. Her blir belastningen ekstra stor på senen, og derfor er det viktig at snøreføreren har riktig form, ikke skaper tvinn på senen og at den løper lett rundt. De fleste snellene har da også montert et kulelager akkurat her.
Bremsesystemet på åpne haspelsneller ligger enten i spolen eller er plassert bak, felles for begge typer er at de virker bremsende under utras fra spolen.
Shimano har også prioritert høyt balanse i rotor og sveiv slik at vibrasjonene under innsveiving blir minimal.
Også baksperren (Superstopper) gjør at dødgangen minimaliseres og fremstår som tilnærmet lik null på de fleste snellene.
Bruk av kulelager (S-ARB) for å oppnå mindre friksjon av de mekaniske komponentene i haspelsneller er også omfattende.
Senepåleggingen er optimal på alle nivåer, og gir deg lange kast!

Frontbrems Haspel
Sportsfiskerne har innsett fordelene med å kjøre fisken direkte på bremsesystemet. Shimanos frontbremssneller bruker avanserte teknikker og et multibremseskivesystem som ligger innkapslet i selve spolen. Dette gir snellene fantastiske bremseegenskaper og muligheter for mikrojusteringer. Man stiller lett inn bremsen til fiskestørrelse eller snørestyrke og fordi det er en Shimano vil den yte maksimalt uansett forhold.

Bakbrems Haspel
Shimanos bakbrems er trolig verdens beste. Kombinert med Fightin Drag spaken blir det en rask, sikker og enkel sak å justere bremsen mens man kjører fisk.

Multiplikatorsneller
Multiplikatorsneller kjennetegnes ved at det er spolen som roterer, både under kastet/utslippet og innsveivingen av snøret. Spolen er dermed plassert slik at senen går rett fra spolen og utover gjennom stangringene, uten å gå veien om vinkelen bøylen på en haspelsnelle skaper.
På noen multiplikatorsneller finnes det også snørefører, der dennes funksjon er å fordele senen jevnt på spolen. For multiplikatorsneller brukt til pilking (båtfiske/havfiske) er det standard å bruke tommelen til å fordele senen.
Snelletypen benyttes mye til havfiske, dorging og laksefiske, da det kan brukes mye kraft på innsveivingen. I tillegg er bremsesystemet overlegent bra.

Fluesneller
Fluesnella har ingen praktisk funksjon under kastingen, bortsett fra at den holder orden på baklinen og den delen av fluesnøret som ikke holdes i lufta under fiskingen.På Shimanos og G.Loomis fluesneller er det gode bremsesystem og gode S-ARB kulelager. Hvis du fisker med flue i saltvann er det viktig å velge en fluesnelle som ikke ruster. Velg derfor sneller av lettmetall eller grafitt til sjøfiske.

Baitrunnersneller
Haspelsneller spesielt laget for agnfiske. Populære sneller også blant norske laksefiskere som ønsker store bakbremssneller. Sannsynligvis den mest kjente egenskapen fra Shimanos program; Baitrunners system for frikobling av spolen. Bare husk; hvis det ikke står Shimano ... .. da er det ingen Baitrunner!

Her følger noen av de tekniske detaljene:

SR-SYSTEM
Toppnivået i Shimanos snelleprogram. SR Consept kombinerer Reliance konseptet og alle egenskapene til S-System: Smooth, Silent og Strong. Reliance Consept, eller R-Consept, betyr at gamle drømmer om snelledesign nå har blitt en realitet. Resultatet av SR-Consept designet har ført til en rekke spennende nye karakteristikker.

S-SYSTEM
Hovednivået i Shimanos snelleprogram. Smooth, Silent, Strong. Dette systemet representerer hovedfilosofien som mange av Shimanos haspelsneller har blitt bygget på.

P3-SYSTEM
Økonominivået i Shimanos snelleprogram. Power, Precision,Performance. Våre verdenskjente snelledeler har et uslåelig rykte for styrke og levetid og gir alle P3 snellene ekte Shimano kraft (Power). Alle sneller fra Shimano er designet med hjelp fra avansert digital teknologi, og hele P3 serien bruker denne avanserte teknologien som sørger for den velkjente Shimano presisjonen. (Precision). Totalt sett er P3 snellene unike i dagens marked, og de har ingen problemer med å utklasse konkurrentenes modeller. De varer lenger og gir perfekt Shimano ytelse. (Performance).

AR-C SPOOL
En ny spole designet med en v-formet spolekant som sikrer at senen går av snellen i mindre bukter, noe som gir lengre og mer presise kast. AR-C spolen minimerer også muligheten for backlash.

S A-RB
Shimanos egne lukkede korrosjonsbestandige A-RB kulelager med ekstra beskyttelse mot sand, salt eller støv.

HD-GEAR
HD (høy slitestyrke) hoveddrevet er en ytterligere forbedring av det kjente 3D drevet til Shimano. Ved å påføre en ny spesialcoating er resultatet et mye sterkere og smidigere hoveddrev. Følelsen av en “ny” snelle vil vare mye lenger.

AERO WRAP II
Ved å forbedre friksjonskraften i snellen har Shimano klart å gjøre sitt seneopplegg tilnærmet perfekt. Tette parallelle kveiler i kombinasjon med “2 speed oscillation” sikrer jevne, presise og lange kast.

MAGNESIUM COATING (MGS)
Magnesiumlegeringen som er benyttet på SR snellene gir utmerket bestandighet mot korrosjon. Overflaten er også beskyttet med en Shimano-finish som er korrosjonsbestandig, noe som er veldig viktig i områder hvor korrosjon oppstår som f.eks. fiske i saltvann.

SR ONE-PIECE BAIL
Denne bøylearmen består av kun ett stykke metall og har dermed ingenting som hindrer snøret når bøylen slås over. Bøylen er laget av rustfritt stål som gir lav friksjon og sørger for å lede snøret rask inn i snøreføreren.

SR 3D GEAR
Dette overdimensjonerte hoveddrevet ble designet med 3D analyse. Det nye designet tillater overflatene på hver tann å treffe perfekt på tennene på pinion tannhjulet. Resultatet blir økt overfl atekontakt på disse komponentene noe som øker levetiden, styrken, vridningsmomentet og effekten.

SR GUARD FIN
SR beskyttelseskanten er belagt med Titanium. Kantene fi nner du strategisk plassert på rotoren og andre steder på snellen som er utsatt for jevnlige støt og slag.

RIGID SUPPORT DRAG
Denne innovative egenskapen eliminerer at spolen gynger, selv på de letteste innstillingene. Uansett hvor stramt du har stilt bremsen vil ikke spolen gynge. Resultatet er en superjevn brems, selv på ekstremt lave innstillinger.

SR HANDLE
Denne sveiven skrus direkte inn på hoveddrevet, noe som resulterer i null slark i sveiven. På 1000 modellene er sveiven laget i massiv utførelse, og på de større modellene er det luft inni sveiven for å redusere vekten uten at det går nevneverdig utover styrken. (Race-proven Shimano HOLLOWTECH technology)

SLOW OSCILLATION SYSTEM
Super Slow Oscillation systemet legger snøret på spolen i identiske lag slik at snøret ligger likt på spolen og hindrer uønsket friksjon og floker under kast. Ved å legge snøret i ekstremt tette parallelle kveiler blir snøret lagt så tett og så hardt på spolen at det ikke er mulig for snøret å skjære seg ned i snørelagene. Under kast dras snøret av spolen enda lettere og med mindre friksjon enn på noen andre eksisterende snørepålegg. Sneller med denne egenskapen har også muligheten for å justere vinkelen på snørepåleggingen ved hjelp av små skiver som kan forandre egenskapene under kast.

CI4
CI4 er et nytt super sterkt og lett materiale. CI4 ble opprinnelig utviklet av Shimanos berømte sykkeldivisjon til bruk i Dura Ace bremsesystemer, der
ultralett vekt og styrke er en forutsetning for å lykkes i bl.a Tour de France. CI4 står for Carbon Interfusion (Karbonblanding), karbon blandes med polyamid, og karbonfibrene i denne høyteknologiske forbindelsen blir kraftig for sterket. CI4 er halvannen ganger sterkere enn Shimanos standard XT-7 grafitt, og samtidig over 20 % lettere. Fordi det ikke inneholder metaller er det selvsagt også 100 % rustfritt. CI4 introduseres av Shimano for å kunne produsere lettere og sterkere sneller samtidig som korrosjon helt kan utelukkes.

S-GUARD
Spesialkonstruerte deksler er montert på rotorarmene og på snellehuset. Dekslene beskytter mot vanninntrenging og gir snellen beskyttelse mot dunk og slag.

S-DRAG
Bremseskivene er laget av ren carbon. Dette gir en helt jevn ytelse fra null til maks bremsekraft og forlenger samtidig levetiden.

MAINTENANCE PORT
Tillater deg å smøre opp snellens indre deler uten at du trenger å plukke den i småbiter. Et lite hull med en skrue finnes på alle sneller med SR-System og S-System. Fjernes skruen kan du raskt og enkelt slippe inn noen få dråper forhandlergodkjent olje på innsiden av snellehuset.

S-ARM CAM
Løssnøre rundt snøreføreren er et vanlig problem og som ofte skaper problemer under kast. Dette designet hindrer at snøret fester seg og ødelegger kastet.

S-SPOOL
Spolene er produsert i duraluminium, kaldpresset for størst mulig grad av styrke og saltvannsbestandighet. Zirkonium belagt med titan som materiale er brukt i spolekanten. Zirkonium er 10 ganger hardere enn stål, og det ideelle materialet for bruk under ekstreme forhold der korrosjon og mekaniske skader må elimineres.

S-MASTER GEAR
Hoveddrevet er laget av A7075 Super Duraluminium, en legering som brukes i flyindustrien for maksimal styrke og lavest mulig vekt. Drevet er satt sammen av to deler festet med 6 skruer som gir ekstrem styrke. På Stella® er drevet videre utstyrt med en mikroskopisk tynn keramisk coating som sikrer styrke, holdbarhet og korrosjonsbestandighet.

VARISPEED
Høy kvalitet på snøreopplegg er den viktigste egenskapen for presise og lange kast. Shimano’s revolusjonerende ’Varispeed’ System består av to spesielt utviklede tannhjul. Det ene tannhjulet er ovalt og det andre er av alle ting firkantet! Kun et spesielt dataprogram utviklet av Shimano har klart å få disse underlige tannhjulene til å arbeide perfekt sammen. Resultatet er et perfekt snøreopplegg og forbedrede kasteegenskaper.

ROLLER BEARING
Shimano er det eneste firmaet som produserer sine egne rullelager. Dette lille stykket ingeniørkunst har sørget for en unik og kontant anti-revers i mange år. Et Shimano rullelager leverer samme ytelser som 3-4 vanlige kulelager.

P3 ROTOR DESIGN
P3 sneller har en spesiell rotorform for å maksimere styrken og balansen. Rotoren arbeider på Shimano’s anerkjente rullelager som tilsvarer ytelsen av 3-4 vanlige kulelager. Dette ’enveis’ rullelageret sørger for en unik anti-revers og stopper rotoren direkte uten dødgang. Dette gjør at kroking av fisken blir rask og direkte.

S-CAM
En spesialdesignet bøylefeste (S-Cam) holder oppe P3 bøylen. Dette forhindrer backlash når du starter å sveive samt at det gir raskere og mer direkte respons etter kast.

2 SPEED OSCILLATION
2 Speed Oscillation er en avansert måte å legge senen på spolen ved innsveiving. Når rotoren går rundt, vil spolen gå raskt ut, men sakte inn. Dette gir en ekstrem krysslegging og hindrer senekoilene i å gå i hverandre noe som øker kasteegenskapene betraktelig.

S SUS
Hemmeligheten bak lang levetid og jevn gange er å unngå rust, korrosjon og oksidering i kulelagrene. Alle Shimanos kulelagre er lukket slik at smuss ikke kan trenge inn. S-SUS står for lukkede, rustfrie kulelager i stål.

AERO WRAP
Unik computer-designet evighetsskrue og spole konstruksjon som har gjort at perfekt seneopplegg har blitt et av varemerkene til Shimano. Aero-systemet legger senen på i tette parallelle kveiler (Aero Wrap), og bygger jevnt på spolen. Resultatet er at senen kan forlate spolen med minst mulig friksjon slik at presisjon og kastelengde blir maksimal.

COLD FORGED SPOOL
Disse spolene er kaldpresset i en aluminiumslegering. Denne prosessen skaper en lettvekts- spole med forsterket struktur og mer motstand mot avsliping og skader.

QUICKFIRE II
Tillater rask og enkel håndtering av snellen, der man ikke trenger å bruke mer enn en hånd for å få til et vanlig kast.

DOUBLE HANDLE
For bedre balanse og lettere håndtering.

DYNA BALANCE
Sikrer at rotoren er korrekt balansert med motvekter. Datastyrt produksjon garanterer perfekt balanse.

FIGHTIN’ DRAG
Fightin’Drag er en hurtig justerbar tilleggsbrems plassert foran hovedbremsen. Finessen gjør det enklere å justere bremse kraften under kjøring av fisk.

TRI-DRAG
Shimano er igjen først ute med en innovativ sensasjon på snellefronten, Tri-Drag. Frontbrems eller brems bak? Hva fortrekker du? Begge typer har sine tilhengere, og den erfarne sportsfiskeren kjenner godt til forskjellene, fordeler og ulemper, med de to grunnprinsippene til forskjellige typer fiske. På litt dyrere Shimano-sneller med brems bak finnes i tillegg ofte Fightin’ Drag, en genial tilleggsbrems som gjør det enklere å justere bremsekraften under kjøring av fisk. Tri-Drag betyr at alle disse tre bremsesystemene nå finnes på en og samme snelle. Stram frontbremsen maksimalt, og bremsen bak samt Fightin’ Drag vil fungere som snellens virksomme bremsesystem. Ønsker du derimot å bytte til frontbrems for en periode, strammes bremsen bak til maks. Tri-Drag er ganske enkelt fleksibilitet satt i system av Shimano!

FLOATING SHAFT II
Det største friksjonspunktet på haspelsneller er der den gjennomgående spoleakslingen (den spolen festes i) møter pinionen. Shimanos designere har løst problemet ved å minske kontaktflatene og tilsette et kulelager på hver side. På denne minskes friksjonen dramatisk og spoleakslingen blir nesten ”flytende” og er med på å øke effekten og levetiden på snellen dramatisk.

HYBRID ALUMINIUM BODY
Kombinasjonen av aluminium og XT-7 grafitt yter maksimal styrke eksakt der det behøves. Samtidig fremstår snellene som kosmetiske mesterverk.

HYPERGEAR
For første gang har noen klart å oppnå over 90% virkningsgrad på en haspelsnelle. Shimanos Hypergear er et presisjonsdesignet hoveddrev som gjør at kraften fra sveiv til rotor bare taper seg 9,7%. Dette er utrolig nok samme virkningsgrad som på en multiplikatorsnelle.

INSTANT-DRAG
Instant Drag systemet gjør at du enkelt kan justere bremsen fra fritt løp til fight modus på bare et par omdreininger.

POWER ROLLER
Overdimensjonert snøreførertrinse, der senen løper stabilt gjennom et spor og reduserer graden av tvinn dramatisk.

SUPER STOPPER
Super Stopper er et enveis rullelager som eliminerer dødgang i sveiva.

SUPER STOPPER II
Når snellen står med antirevers knappen på vil det ikke være noe dødgang på sveiven. Dette er takket være Super Stopper II. Fordeler som bedre kontakt under fi sket, bedre kroking av vanskelige fisk og sist men ikke minst, en mye fastere og mer korrekt snellefølelse under innsveiving.

BAITRUNNER SPOOL
Med Shimano Baitrunner systemet innebygd i spolen, oppnår man samme effekt som på vanlige Baitrunnersneller.

BAITRUNNER SPOOL II
Forbedring av Baitrunner spolens funksjonalitet. Både den mindre bremseknappen og knappen for frikobling av spolen virker nå uavhengig av hverandre og gjør snellen enda mer brukervennlig.

BAITRUNNER LEVER
Baitrunner var et stort gjennombrudd for meitefiske etter storfisk – en egenskap som har utmerket seg slik at det nå har blitt standarden på storfisksneller. Hele systemet bygger på at man kan frikoble spolen slik at fisken ikke kjenner motstand når agnet tas. Etter krokingen fungerer snellen normalt og fi sken kan landes på tradisjonelt sett.

VBS
VBS bruker sentrifugalkraften i stedet for magneter for å avhjelpe og kontrollere kastet. Med VBS sentrifugalbrems er lange og sikre kast en selvfølge og backclash blir fort noe som hører fortiden til. Når VBS er slått på, og når kastet går, vil bremsevektene presses utover i begynnelsen av kastet. Dette skaper friksjon og reduserer hastigheten på spolen i denne fasen av kastet der backlash oftest oppstår. Når spolehastigheten avtar, minsker VBS presset på spolen, gir mindre friksjon og kastet går laaaangt.

DIGITAL CONTROL
Snellene med DC produserer sitt eget strømforbruk. Under kast stabiliserer Digital Control System raskt spolens rotasjon til det optimale utifra sluktyngde og snørehastighet, og minimaliserer sjansene for backlash. Antall RPM øker og tillater lengre kast. Det forhåndsinnstilte bremsesystemet gjør at du slipper å tenke på backlash hele tiden.

2-SPEED GEARING
Gear systemet er designet på en slik måte at skifte av gear ikke byr på noen problemer, selv under kjøring av fisk. For å koble inn det laveste gearet, som brukes når man trenger mye kraft, trykker man bare inn knappen i senter av sveiven. Når man vil koble inn høyere utveksling igjen, trykker man bare inn hendelen som ligger langs med spolen.

ROD CLAMP
Spesialdesignet ekstra snellefeste som klemmer stang og snelle sammen som ekstra sikkerhet ved tøft fiske. Også kalt slingrebøyle.

OFFSET ERGONOMIC POWER GRIP
Offset Ergonomic Power Grip gir deg en naturlig arm-, håndledd- og håndstilling. Dette grepet gir deg økt komfort og kraft. (Ikke tilgengelig på Tiagra 12 og 16)

ERGONOMIC POWER HANDLE
(bare på 12 og 16 modeller) Komfortabelt non-slip grep gir deg maksimalt dreiemoment og forenkler fisket.

TWIN DISK DRAG SYSTEM
(bare på 16 og 130 modellene) Består av doble bremseskiver som dobler bremseflaten. Dette gir et vidt spenn på bremseeffekten, og øker slitestyrken.

CLICKER
Hindrer overløp når spolen står i fri, og brukes som varsling når fisken biter.

METAL SERIES
Ramme av metall holder bevegelige deler i riktig posisjon og øker presisjon og slitestyrke.

CHROME PLATED SIDEPLATE SCREWS
Skruene på sidedekslene er forkrommet for å hindre korrosjon mellom skruer og deksler.

RATCHETING DRAG LEVER
Eliminerer problemet med at bremsen løsner pga. vibrasjoner i båten. Sperren er også et godt referansepunkt på hvor mye bremsen er strammet.

TWIN PAWL ANTI-REVERSE SYSTEM
Dobbel sikring på anti-reversen gir deg maksimal kraft til krokingen, samt lang levetid.

WATERPROOF DRAG
Bremsesystemet er beskyttet mot vann og sandgjennomtrengning.

Shimano fiskestenger:

Siden ulike fisketeknikker verden over krever forskjellige aksjoner og tekniske egenskaper av stengene, benytter Shimano det siste innen karbonteknologi og produksjonsmetoder for å møte de forskjellige kravene fra sportsfiskere verden over.

Designerne forsikrer seg om at det er de aller beste råmaterialer som benyttes enten det dreier seg om en økonomimodell eller en stang helt i toppsjiktet. Karbonstenger er merket med et XT nummer som forteller hvor mye karbonfiberne tåler av påkjenninger påført under laboratorietesting. Jo høyere nummer - jo mer tåler fibrene, og dermed også den ferdige stangen.

Noen ganger må man ut i fra fiskemessige hensyn blande forskjellige typer karbon og bindemiddel i stengene for å oppnå helt spesielle egenskaper, slik som man f.eks finner i Biofibre, Fine Crystal Carbon og Geo Fibre. Dette vil i tillegg til å gjøre stangen mer robust, også gjøre den noe rimeligere og produsere. Uansett hvilken Shimano stang du velger kan du være trygg på at den vil tilfredstille alle dine krav til en fiskestang, og at det er et kjøp du vil ha glede av i mange år fremover ved elver, sjø og vann.

Alle våre Shimano stangmodeller finner du i menyen til venstre.

Her følger noen av de tekniske detaljene:

BIOFIBRE
Ved å tilføre Biofibre forsterker man karbonfibrene i alle retninger. Dette gir ekstremt lette, sterke, og støtsikre stangemner.

GEOFIBRE
Geofibre er et nytt Shimanoutviklet materiale som kombinerer fordeler fra både karbon og glassfiber. Sammenliknet med glassfiber er Geofibre stivere og har lavere vekt, mens styrken er den samme høye. Dermed er dette et ideelt materiale som erstatning for glassfiber innen gitte kategorier av stenger. Stengene vil bli spenstigere, lettere og ha bedre balanse ved bruk av Geofibre sammen med karbon.

FINE CRYSTAL CARBON
I Fine Crystal Carbon har fibrene en mer kompakt struktur, noe som gir et sterkere og seigere emne enn hva som er vanlig innen stangproduksjon.

T-CURVE CARBON
Shimanos Tcurve prosess kombinerer en spesiell grafittduk med en revolusjonerende bindingsprosess og utviklingsprosess. Den trelags fletteteknikken gir en unikt jevn og dynamisk stangklinge som tåler ekstreme oppspenninger. I motsetning til andre teknikker, beholder bindingsmaterialene i Tcurve elastisiteten også etter at stangen er ferdig produsert. Dette gjør disse klingene 20-40% sterkere enn vanlig karbon.

TDIAFLASH
Tdiaflash er en blanding av Tcurve og Diaflash teknologi. Dette gir en av de letteste og sterkeste stangemnene på markedet.

DYNA-BUTT
Konstruksjonen som effektivt demper uønskede vibrasjoner i stangemnene under kast og kjøring av fisk.

VIBRASPOT
Ergonomisk utforming av frontgrepet som blotter stangemnet og gir et mye bedre grep om stanga under kasting og kjøring av fisk. Ved at du får plassert fingrene rett på stangemnet gir det deg økt følsomhet både under fiske og ved kjøring av fisk. Vibraspot er spesielt effektivt i kombinasjon med multifilament snøre.

SHIMANO DYNAMIC RESPONSE (SDR)
SDR konstruksjonen fjerner all retningsbestemt ryggrad i stangemnet. Dette gir emnet en aksjon som er helt lik uansett hvilken vei stanga bøyes. Med SDR har du full kontroll uansett hvilke krumspring fisken måtte gjøre. Dette øker følsomheten og reduserer fiskerens reaksjonstid.

SHIMANO ALIGNMENT SYSTEM
S.A.S. er et system for å optimalisere stangens aksjon. Under produksjonen blir ryggen på hver del merket. Når stangen settes sammen, merke mot merke, får man en rygg som gir den sterkest mulige sammensetningen.

REINFORCED JOINT SYSTEM
Shimanos spesielle forsterkede skjøt av karbon forhindrer for tidlig slitasje, og øker den totale styrken og holdbarheten i skjøtene.

FOSSILWOOD
En spennende utvikling innen stangmaterialer. Det er flott å se på og føles godt å håndtere, i tillegg til at det har mange fordeler sammenlignet med vanlig tre. Fossilwood blir laget av organiske materialer under en kombinasjonen av trykk(vakum) og over 1000 graders varme. Dette gjør materialet 100 ganger sterkere enn tre, og er 100% motstandsdyktig for både fersk og saltvann.

SNELLEFESTER
Ved siden av å bruke toppmodeller fra Fuji, utvikler Shimano en hel rekke egne snellefester. Ved å gjøre dette er Shimano i stand til å spesialdesigne snellefester til forskjellige typer stenger. Shimano er verdens største snelleprodusent, og vet derfor hva som kreves for å feste en snelle til en stang.

SLIDE N GRIP
Dette er andregenerasjon av dette innovative snellefestet fra Shimano. Med Slid N Grip plasserer du snella der du vil på stangen, skrur den enkelt fast, og den sitter trygt på plass selv under ekstreme påkjenninger. Slide N Grip introduseres nå på flere modeller med Shimano stenger, bl.a. haspelstenger for saltvannsfiske og Cross The Line stenger.

AERO GUIDE SYSTEM
Perfekt plassering av stangringene sikrer lange, kontrollerte kast.

POWER CORK
Syntetisk fremstilt kork med alle fordelene fra naturkork. Power Cork er slitesterk, ergonomisk, lett, flott å se på og vil ikke absorbere fuktighet og bakterier. Den er vaskbar og vil derfor se helt ny ut selv etter mange års bruk.

TURN & ZOOM
Med Turn & Zoom-funksjon integrert i nedre håndtak justeres enkelt bunndelens lengde ut eller inn. Hensikten er best mulig tilpasning til individuell kasteteknikk og for justering av stangens balanse iht. snellevekten.

FUJI SIC
Silicon Carbide eller SiC er en av de mest avanserte keramikktyper tilgjengelig i dag. SiC stangringer er spesielt godt egnet til multifilamentliner, og er den hardeste og mest holdbare ring i Fuji sitt program.

FUJI LOW RIDER
Spesialdesignet ring for langdistansekasting, både med haspelsneller og multiplikatorsneller. De taperte stangbena forhindrer at senen henger seg opp på ringene.

FUJI TITANIUM
En ramme av titanium på ringene gir de letteste stangringene på markedet i dag, og benyttes ofte på lettvektstenger.

FUJI ALCONITE
Alconite er det nyeste i et stort spekter av keramiske ringer utviklet av Fuji. Disse ringene er så sterke og holdbare at de kan lages tynnere enn noen andre ringer, samtidig som de vil takle alle utfordringer i en fiskesituasjon

TI-LITE
Titan er et materiale med meget høy styrke kombinert med lav vekt. Shimano har derfor over lang tid investert mye i utviklingen av sitt Ti-Lite stangring-konsept. Disse ringene brukes nå på utvalgte nyheter, noe som har resultert i lavere totalvekter, forbedrede aksjoner og kasteegenskaper. I tillegg er Ti-Lite stangringer helt rustfrie, og Shimano kan derfor gi livstidsgaranti mot rust på disse. Harde laboratorietester har vist at ringer av rustfritt stål (Stainless steel) vil korrodere etter 6 testsykluser, Ti-Lite er samtidig testet for opp mot 25 sykluser under de samme forhold uten spor av korrosjon. Ti-Lite stangringer blir fremover tilgjengelige i to versjoner; med SIC og hardlite keramisk innlegg.
 

HVORDAN VELGE RIKTIG STANG TIL DITT FISKE?

Valget av fiskestang er viktig for din glede av fiskingen. Ofte kan valget være komplisert siden det finnes så mange typer å velge mellom, forskjellige materialer og ikke minst prisforskjeller. Her skal vi prøve å gi deg noen tips og fakta som kan gjøre valget lettere.

FORSKJELLIGE TYPER STENGER:

HASPELSTENGER / SPINSTENGER
Dette er den mest brukte stangtypen i Norge og Norden. Passer til fiske etter de fleste fiskeslag fra helt lett til tyngre fiske. Stanga er tilpasset for bruk av haspelsnelle og er lett å betjene.

CASTINGSTENGER / MULTIPLIKATORSTENGER
Denne stangtypen kjennetegnes ved at den gjerne har snellefeste med "pistolgrep". Snellefestet er montert på oversiden av stanga og ringene er små og sitter ganske tett. Denne typen stenger passer til multiplikatorsnelle eller lukket snelle.

BÅTSTENGER / HAVFISKESTENGER
Som navnet tilsier er dette ulike stenger beregnet på båtfiske. Felles for de fleste er at stengene er korte, stive og kraftige. Som regel benyttes båtstengene til fiske med store eller små multiplikatorsneller. Du kan velge mellom alt fra enkle pilkestenger til avanserte havfiskestenger.

FLUESTENGER
Dette er lette og spenstige stenger med små ringer. Det benyttes helst karbon av ulik modulus i dagens stenger. Fluestenger finnes som enhånds eller to-hånds, der sistnevnte primært brukes til laksefiske i elv. Vi vil anbefale nybegynnere å velge stang i klasse 6/7, dette fordi denne tyngdeklassen passer til både fiske i ferskvann og saltvann. Advarsel: Fluefiske er svært vanedannende!

TELESKOPSTENGER
Stenger med mange ledd som går i hverandre. Kort transportlengde og gode fiske-egenskaper ofte kombinert med solid konstruksjon gjør dette til et alternativ for sluk- og meitefiskeren. Mange velger også lette teleskopstenger til fiske på fjellet.

MEITESTENGER
Lange stenger, som regel teleskopiske. Beregnet til fiske med kunstig eller naturlig agn. Fisket foregår ofte uten snelle hvor det er stangens lengde som benyttes til å få ut agnet.

ULTRALETTE STENGER
Dette er stenger der du kan kaste omså bare markkroken laaangt! Til og med småfisk gir deg en morsom fight.

Fisketid AS
Vittenbergveien 18,
1472 FJELLHAMAR
Org.nr: No 993569526MVA
Telefon: 455 11 155
Faks: 640 00 334
E-post: post@fisketid.no
 GeoTrust - SSL VISA - Norge VISA - 3D Mastercard - Norge Secure - Code Posten Twitter
Copyright (C) 2009 Fisketid AS - Powered by Dalen Gruppen AS fredag 19 januar, 2018